Надал се отказа от полуфинала си в Париж

от в 17:43 на 02.11.2019
В


Минути преди да излезе на корта, Рафаел Надал се отказа от мача си срещу Денис Шаповалов, като така канадецът официално става вторият финалист на Мастърс надпреварата и утре ще излезе срещу Новак Джокович в спор за титлата в Берси.



Като причина за отказването на испанецът се посочва контузия. Ето какво каза самия Надал относно травмата възникнала по време на загрявката му за срещата.

"Ръката беше в по-добро състояние, но в един от последните ми сервиси на загрявката усетих нещо в абдоминалната област. Има леко разтежение, което се вижда в медицинските изображения. Опитвах се да продължа да играя, но все още усещах болка. Това не ми позволи да сервирам на нивото, на което се нуждаех, а и има голяма вероятност проблемът да се влоши, ако играя."

По този начин Денис, който за първи път триумфира с титла на ниво АТP преди две седмици в Стокхолм, утре ще излезе в спор за най-големия си трофей в кариерата срещу отстранилия Григор Димитров - Новак Джокович.



Двамата до момента са се срещали цели 3 пъти, като всички двубои са им през този сезон, а Ноле е извоювал всички сблъсъци между двамата, като последната му победа беше на Мастърс турнира в Шанхай преди около месец, където сърбинът надделя с 6:3 6:3.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал се отказа от полуфинала си в Париж В

Коментари





Следвайте ни в Facebook