Надал се раздели с треньора, който го е извел до всяка една от 22-те му титли от Шлема

от в 15:41 на 16.12.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал определено не е привърженик на резките промени и през цялата си кариера е работил само с един отбран кръг от близки хора. Безспорно неговият чичо Тони има най-голяма заслуга за невероятните успехи на Матадора в тениса, поемайки ролята на негов първи треньор в живота, като превръща срамежливото малко дете от Манакор в един от най-великите спортисти за всички времена. Тони Надал обаче никога не е бил напълно сам в това начинание, тъй като към екипа на Рафа още през 2005-та година се присъединява Франсиско Роиг.

Някогашният тенисист на практика се превърна в част от всеки един "мейджър" триумф на световния номер две и остана в щаба му, въпреки че чичо Тони се оттегли от позицията си преди точно шест сезона. Всъщност Роиг е единственият човек, който е бил плътно до Надал през целия му професионален път в спорта, но от днес партньорството между двамата е вече в историята. Новината беше споделена по-рано днес в социалните медии от Рафа, а ето и какво гласеше неговия пост в социалните медии:

Искам да ви информирам, че Франсиско Роиг повече няма да бъде член на моя екип. Той беше много важен човек в моята кариера и съм му благодарен за всички тези години на съвместна работа и приятелство. Бях още дете, когато стартирах да пътувам по турнирите заедно с него и чичо си Тони. Франсиско е невероятен треньор, който познава изключително добре тениса и ми помагаше да се подобрявам непрекъснато. Изпитвам единствено благодарност към него и му пожелавам целия късмет на света в неговия нов проект" - завърши изявлението на бившата първа ракета на света.

Въпреки всичко, то Надал все още има до себе си легендарния Карлос Моя, както и Марк Лопес, с когото Матадора спечели златото на двойки в Рио де Жанейро през 2016-та година. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал се раздели с треньора, който го е извел до всяка една от 22-те му титли от Шлема Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | рафаел надал | франсиско роиг

Коментари





Следвайте ни в Facebook