Надал се разправи с Ебдън и с лекота продължава напред в турнира

от в 14:18 на 16.01.2019
В

Рафаел Надал продължава без загубен сет на тазгодишния "Australian Open".
Испанецът се наложи с 6:3 6:2 6:2 над местната надежда Матю Ебдън за по-малко от два часа игра.
Австралиецът стартира амбициозно и достигна пръв до поредни възможности за пробив, а Рафа изглеждаше колеблив и до момента беше  напълно надигран.

Все пак "Матадорът" намери сили да се измъкне от трудната ситуация и още в следващото подаване на Ебдън съумя да реализира брейк, като беше максимално подпомогнат от противника си, който не се възползва от новите топки и направи две двойни грешки.
Оттук насетне Рафа пое пълен контрол над нещата и бързо затвори първия сет, след което направи ранен пробив в подаването на Ебдън във втората част.
Надал нямаше проблеми с постоянните набези на австралиеца към мрежата и редовно го "наказваше" с безупречни минаващи удари, а Матю определно нямаше шанс с този тактически приом в днешния ден, играейки срещу един от тенисистите, покриващи най-добре корта.


Игровото предимство на бившия шампион се изрази в още един пробив и авансът на испанеца набъбна до 2:0 сета.

В третия и оказал се последен сет, манакорецът отново се отчете с два брейка на сметка си и след като Ебдън се разписа в геймовете за 1:1, Надал спечели пет от следващите шест такива, а с това си подпечата място в следващия кръг, където го очаква младата австралийска надежда Алекс Де Минор, който надви швейцарския квалификант Хенри Лааксонен в драматичен петсетов сбъсък, а интересна подробност е, че това ще бъде трети пореден сблъсък на Рафа срещу австралиец.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал се разправи с Ебдън и с лекота продължава напред в турнира В

Коментари





Следвайте ни в Facebook