Надал се върна към загубата от Париж и призна: Джокович е перфектният играч

от в 09:50 на 16.10.2021
Калоян Соколов

Сезонът не може да се определи за успешен по стандартите на Рафаел Надал, защото претърпя крушение на любимия си Ролан Гарос и впоследствие изобщо не съумя да се завърне в игра, защото биваше измъчван от травма на ходилото и самият той не е убеден в датата на завръщането си. Рафа все пак продължава да следи случващото се в Тура и изрази възхищението си към големия си конкурент Новак Джокови:

"Джокович е играч без слабости и настилката няма значение за него. Той е невероятно солиден през цялата година, като винаги е способен да намери път към успеха, когато наглед не се чувства никак комфортно на корта.

Понякога се връщам към поражението си от него на Ролан Гарос и трябва да призная, че той беше по-ефективен спрямо мен и вземаш правилните тактически решения. В моите очи също така изглеждаше значително по-свеж. Искаше ми се да продължа максимално дълго серията си в Париж, но не изпитвам съжаление и съм мотивиран отново да направя Ролан Гарос своя запазена територия през следващия сезон.

Федерер също е перфектен. Невероятно е колко модерен тенис играе. Неговата вариативност го прави почти невъзможен за разгадаване от страна на опонентите му" - завърши Матадора.

Източник: Tennishead.net

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал се върна към загубата от Париж и призна: Джокович е перфектният играч Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook