Надал се завърна по впечатляващ начин на АО и удължи победната си серия на австралийска земя!

от в 08:00 на 17.01.2022
Мирела Николова

Рафаел Надал пропусна втората половина от миналия сезон поради контузия в лявото стъпало, но започна 2022-ра по възможно най-добрия начин - с титла на АТР 250 турнира в Мелбърн. Матадора пренесе великолепната си игра и на Аустрелиън Оупън, където стартира с безупречна победа над световния номер 66 Маркос Гирон. Испанецът бе на забележителна висота от първата до последната секунда в двубоя и заслужено се поздрави с рутинен успех с 6:1 6:4 6:2, като така си осигури участие във втория етап на напреварата, където ще се изправи срещу победителя от срещата между Танаси Кокинакис и Яник Ханфман.

От самото начало на мача бившият шампион доминираше събитията на корта, а чудесният му начален удар му осигуряваше възможност да завърши скоропостижно разиграването с уинър. Той налагаше своето темпо на игра, което се оказа недостижимо за неговия опонент, и не след дълго станахме свидетели на първия пробив в двубоя. Устремът на Матадора се запази до края на частта и той реализира втори пробив, с който напълно лиши от интрига остатъка от дебютния сет, в който изгуби едва три точки на собствен сервис.

Втората част също стартира комфортно за световния номер 5, който продължи да бъде крайно агресивен на ретур и нанесе пробив още в първия възможен момент. Последва тежък сервис гейм за Надал, в който той бе изправен пред опасност от загуба на току-що получената си преднина, но тогава съумя да пласира отличен сервис и да се измъкне от затруднената ситуация. Оттам насетне испанецът бе безапелационен от сервис линията и не позволи да загуби аванса си и така се доближи само на гейм от победата.

Третата част започна по идентичен начин, тъй като Рафа отново пое рано контрола върху събитията, печелейки още първото противниково подаване. Този път той нямаше абсолютно никакви затруднения с това да консолидира преднината си и съвсем скоро вече водеше с 2:0. Непредизвиканите грешки от ракетата на Гирон зачестиха все повече, а това доведе и до втори пробив в актива на 20-кратния шампион от Шлема, който крачеше уверено към първата си победа на тазгодишния Аустрелиън Оупън, която бе подпечатана след по-малко от 2 часа престой на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал се завърна по впечатляващ начин на АО и удължи победната си серия на австралийска земя! Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | Обзори | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook