Надал ще срещне Федерер след трисетов успех над Куери

от в 20:59 на 10.07.2019
В
Рафаел Надал успя да надиграе високия Сам Куери и си осигури сблъсък срещу Роджър Федерер на полуфиналите на тазгодишния Уимбълдън. Испанецът изигра поредния си страхотен мач и след 7:5 6:2 6:2 успя да надделее над американския си съперник.






През първия сет Сам сервираше превъзходно, като американецът нанесе цели 14 аса, а другото предимство на американеца бяха множеството печеливши удари, с които затрудняваше постоянно съперника си. Все пак той имаше една сериозна пречка в играта си, изиграла важна роля във важните моменти, а именно бекхендът на Куери, който бе основен източник на неприятности.








Още в третия гейм на срещата Рафа успя да пробие, като впоследствие и успя да поведе с 5:3, ала въпреки няколкото си перфектни излизания на мрежата, то Надал учудващо допусна пробив, с което и загуби аванса си. Все пак, отново спомогнат сериозно от зачезналия през тези минути сервис на Куери, Рафа проби за втори път, а в последвалите доста трудни минути за испанеца, в които му се наложи да спаси три брейкбола, той удържа и бе по-увереният, с което и успешно затвори този толкова драматичен сет.





https://twitter.com/Wimbledon/status/1148997735493918721?s=19




Във втората част Куери намали количеството на допуснатите грешки, ала сервисът и добрите му удари от дъното го изоставиха, а това светкавично и се отрази на резултата. Аналогично на първия сет Рафа успя да пробие в третия гейм, а впоследствие Куери отново се опита да направи рибрейк, но след пропиляни два брейкбола той изостана с 4:2. Още в следващия гейм Надал направи пореден пробив след няколкото непредизвикани грешки на Сам, а това беше достатъчно, за да може Рафа лесно да се добере до сета.










През последния сет американецът отново имаше проблеми с обратния си удар, а въпреки че доста по-умело излизаше напред, Куери почти не реализира точка от мрежата заради страхотните минаващи на Рафа. С ранен пробив Надал унищожи надеждите на Сам да се завърне в мача, а в крайна сметка благодарение на два пробива аванс ,,Матадора” успя да спечели и сета, с което се класира за полуфиналите на турнира. В следващия мач испанецът ще се изправи срещу Роджър Федерер, като ще можем да наблюдаваме ,,Федал” през петъчния ден!






Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал ще срещне Федерер след трисетов успех над Куери В

Коментари





Следвайте ни в Facebook