Надал след битката: Изумителен мач, Роджър е по-бърз от всички и на 38

от в 23:07 на 12.07.2019
Георги Христов

Рафаел Надал призна, че Роджър Федерер е бил "малко по-добър" в техния сблъсък от полуфиналите на Уимбълдън. Швейцарецът се наложи след 7:6, 1:6, 6:3, 6:4 и ще спори за трофея в неделя срещу Новак Джокович.

"Беше тежък мач, имах своите шансове. Той беше малко по-добър. Вероятно не успях да играя толкова добре колкото в предните мачове, а той се представи на ниво. Мачът беше изумителен. Заслужи успеха. Поздравления за него.

"Ключово беше развитието на третия сет. В края на мача също започнах да играя по-добре, но вече беше късно. Бекхендът ми не сработи днес, а той направи отличен мач," анализира Надал на пресконференцията си.

Рафа коментира и поредния успех на Федерер, който през август става на 38 години. "Той винаги успява да прави най-трудните неща, да изглеждат прости. Съумява да се движи по корта по-бързо от всеки друг. Поставя под напрежение съперника си, тъй като взема топката по-рано от всички други тенисисти. Това вероятно е най-трудното срещу него. Днес също го постигна."

"Чудесно е да бъда част от тази ера, в която трима играчи са постигнали толкова много. Трудно е да се види такова стечение на обстоятелствата. А ние не сме приключили - продължаваме напред. Това беше един от поредните епизоди. Тъжен съм да загубя днес, тъй като имах възможност да бъда на пореден финал в Големия шлем. Приемам го. Изиграх чудесно състезание. Тъжен съм, тъй като тези шансове не са вечни."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Надал след битката: Изумителен мач, Роджър е по-бърз от всички и на 38 Георги Христов
Теми:  
рафаел надал | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис новини | уимбълдън | уимбълдън 2019

Коментари





Следвайте ни в Facebook