Надал след епичната победа: Никога не се отказвам и скоро ще съм в топ форма

от в 11:12 на 06.05.2022
Калоян Соколов

През вчерашния ден Рафаел Надал за пореден път през своята кариера демонстрира, че никога не може да бъде отписван и отрази цели четири мачбола, за да отстрани Давид Гофен и така да се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Мадрид. Матадора тепърва се завръща от травмата, която го извади за над месец от корта и определено все още не показва най-доброто от себе си, но желанието за битка е налице и самият 21-кратен шампион от Шлема сподели положителни новини за своя прогрес на последвалата си пресконференция.

Какви прилики виждаш между себе си и Реал Мадрид?

- Ако трябва да сравня мен и Реал Мадрид, то бих казал, че общото между нас е борбата до последно. Винаги се опитваме да намерим път към победата и никога не се отказваме. Поради тази причина идват и резултатите. Те са огромен отбор и вчера сътвориха нещо историческо, но и това, което направих днес, означава много за мен.

Какво мисли за представянето на Гофен?

- Гофен играе много по-добре отпреди и много се радвам да го видя отново на това високо ниво. Знам колко е трудно да се завърнеш след контузия и му желая максимално бързо да се завърне към обичайното си равнище. Давид е страхотен играч, който заслужава да се бори в крайните фази на най-големите турнири. Той е един от най-тежките опоненти, има всеки удар в арсенала си и съм сигурен, че ще може да печели отново срещу най-добрите в света.

Как се чувства на корта и възстановен ли е напълно?

- Най-трудно ми е да възстановя моето движението и стабилността в играта си, както и да се адаптирам отново към състезателния си ритъм. Не е същото като да си на 18. Най-важното нещо след контузия е да се възстановиш напълно, а след това да намериш ритъма си. На моята възраст имаш нужда от повече почивка и не е толкова лесно да се завърнеш веднага на високо равнище. От огромно значение е всички мускули да са напълно готови, а доста от тях в този етап на кариерата ми са станали много по-слаби.

В третия сет сервисът ми се подобри значително. Видях как има нужда да покажа много повече от себе си и се опитвах да съм много максимално активен. Той взимаше предимство на ретур, защото заемаше изключително агресивна позиция, като постоянно успяваше да си отвори корта прекрасно. Най-важното е как се чувствах уверен в себе си през цялото време и нямам съмнение, че отново ще навляза в оптималната си форма, ако остана здрав.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Надал след епичната победа: Никога не се отказвам и скоро ще съм в топ форма Калоян Соколов
Теми:  
давид гофен | интервюта | мадрид | Пресконференции | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook