Надал, след като оцеля в петсетов трилър: Много тежък мач, бях напълно разбит

от в 10:09 на 25.01.2022
Мирела Николова

Първият четвъртфинален сблъсък на тазгодишния Аустрелиън Оупън предложи невероятна драма с главни действащи лица Рафаел Надал и Денис Шаповалов. Матадора спечели безпроблемно откриващите два сета от двубоя и изглеждаше, че ще постигне трисетов успех, но младият канадец имаше други планове и демонстрира впечатляваща воля и хъс за победа, за да изравни частите и да вкара мача в пети решителен сет, където обаче 20-кратният шампион от Шлема показа класата си и успя да се възползва от грешките на противника, за да излезе като победител и да се класира на своя седми полуфинал в Мелбърн.

В началото на четвъртия сет Рафа изпитваше видимо неразположение в стомаха, като същевременно страдаше заради високите температури в Австралия през последните дни. В интервюто си на корта след победата Надал бе повече от щастлив от развръзката на срещата, но също така сподели как е имал проблеми с горещината в Мелбърн.

"Бях напълно разбит. Днес беше много тежък ден, изключително горещ, не съм тренирал за такова време. Мисля, че имах малко късмет на старта на петия сет. В началото на мача играех наистина добре, знаех, че ме чака труден мач срещу Денис. Той е един от най-добрите млади играчи, притежава великолепен сервис, второто му подаване също е на много високо ниво и е трудно за връщане. Имах възможности в третия сет да направя пробив на няколко пъти, достигайки до 0:30, но не ги оползотворих. Впоследствие започнах да усещам умора и съм истински щастлив, че успях да се класирам на полуфиналите. 

В четвъртия сет имах стомашни проблеми, не беше контузия, нищо сериозно. Бях прегледан от лекарите, които ми дадоха някакви лекарства за подобряване на състоянието ми. Облекчиха ме до някаква степен и успявах да сервирам добре в петия сет.

Чудесно е, че ще имам два дни за възстановяване след изтощителната битка днес, вече не съм на 21 все пак. Днес беше един много голям тест и се радвам, че успях да го издържа. Това, че мога да играя тук, пред тази публика, означава всичко за мен. Благодаря на зрителите за подкрепата!", завърши Рафа. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал, след като оцеля в петсетов трилър: Много тежък мач, бях напълно разбит Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | денис шаповалов | интервю | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook