Надал след отпадането: На такъв етап съм, че играя повече за емоции, отколкото за резултати

от в 11:59 на 01.08.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал не можа да ознаменува завръщането си на Ролан Гарос с пореден триумф във френската столица, след като отпадна във втория кръг на олимпийския турнир от Новак Джокович, а вчера американците Раджийв Рам и Остин Крайчек спряха него и Карлос Алкарас в 1/4-финалите при двойките. Именно Олимпиадата беше голямата тазгодишна цел на Надал и впоследствие се знаеше, че ще участва единствено на Laver Cup, което провокира поредната доза интерес от медиите за бъдещето в спорта на легендарния испанец по време на неговата последна пресконференция.

За евентуалното му участие на US Open:

- По-скоро изглежда, че няма да играя, но първо ще прекарам малко време у дома със семейството си, защото отново се посветих изцяло на тениса през последните месеци и имам нужда от това. Не мога да ви дам ясен отговор какво предстои, но засега ми изглежда много сложно да се завърна в Ню Йорк. Съвсем скоро ще имам яснота и ще разберете за плановете ми по този въпрос. Ще окача ракетата, ако усетя, че нямам силата, желанието или мотивацията да продължа с тениса.

За това дали е било последното му излизане на корт "Филип Шатрие":

- Може би. Ако наистина е последният път, то той остава наистина незабравим откъм чувства и емоции. Публиката ми даде невероятна любов и подкрепа при всяко едно мое излизане на корта. За мен е изключително специално да усетя това на най-успешното място в моята кариера и няма как да им благодаря достатъчно затова, че ми позволиха да изпитам толкова прекрасни чувства вътре в себе си. Не знам какво ще се случи в бъдещето, но определено се насладих подобаващо на момента, ако е било за последно.

Чувствам се наистина добре физически. Отдавна не съм можел да го кажа, но изиграх много мачове през последните две седмици и всичко е наред с тялото. Истината е, че съм на такъв етап от кариерата си, че вече играя повече за емоциите, отколкото за резултатите. Дойдох тук с желанието да се боря за медал и трябваше да играя на двойки, ако искам да го постигна.

За емоциите от двойковия турнир и връзката му с Алкарас:

- Беше фантастично да бъде заедно на корта с талант от ранга на Карлос и е страхотно как цяла Испания се обедини около нас, създавайки толкова големи очаквания. Всеки път кортът беше пълен и се радвахме на една фантастична атмосфера. Това са прекрасни изживявания, които мога с удоволствие да отнеса у дома.

Спечелил съм достатъчно титли в своята кариера. Постигнах много повече, отколкото изобщо съм дръзвал дори да мечтая. Сега просто се наслаждавам и трупам емоции, които ще останат с мен за цял живот. Късметлия съм, че имам златен олимпийски медал, тъй като това е най-трудното отличие за печелене, имайки предвид колко малко възможности имаш да го сториш. Несъмнено Олимпиадата е най-голямото спортно събитие в света на спорта.

С Карлос изградихме страхотна връзка. Обикновено испанците сме топли хора и обичаме да споделяме всичко с приятелите си. Вече той спада в тази категория за мен и съм сигурен, че за в бъдеще ще останем близки. Не знам дали ще продължа да бъде в Тура, но винаги ще го подкрепям от дистанция и съм готов да помогна, ако ме потърси за съвет.

 

 

 

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Надал след отпадането: На такъв етап съм, че играя повече за емоции, отколкото за резултати Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | париж 2024 | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook