Надал след победата: Това не беше просто поредният мач; щастлив съм, че отново съм тук

от в 15:38 на 02.01.2024
Мартин Петков

Рафаел Надал по-рано в хода на днешния ден направи своето дългоочаквано завръщане на сингъл, като изигра първия си мач от 349 дни и съумя да ни демонстрира най-доброто си лице на корта, за да надделее над Доминик Тийм в безспорно най-интригуващия двубой от първия кръг на турнира в Бризбейн. Освен победа номер 1069 в кариерата на Матадора, с която той изпреварва Иван Лендъл и вече еднолично заема четвъртото място във вечната класация на тениса, то самият мач за него имаше и много по-важна стойност от емоционална гледна точка, както разкри самият той при интервюто си на корта.

Впоследствие обаче испанецът използва и профилите си в социалните мрежи, за да се обърне към своите почитатели, благодарейки им за подкрепата, както и да сподели чувствата си след победата, като написа следното:

"Много емоционален ден за мен. Прибрах се обратно в хотела и мога да споделя тези няколко снимки от днешния си мач с вас. Както добре знаете, това не беше просто поредният двубой... Изключително щастлив съм от факта, че отново мога да се състезавам.

Положих много усилия и труд, за да се върна. Всичко можеше да се случи в ден като днешния, след като толкова много време не съм играл професионален тенис мач. Щастлив съм с това как се развиха нещата.

Нищо, свързано с онова, което казах впоследствие, обаче не се е променило: това е една крачка и пред мен има дълъг път за извървяване. Първият ми мач от година насам, който в честно казано протече супер, не е просто двубой. Важното в случая е това, че съм здрав и успях да остана такъв в хода на срещата. И целта ми е да продължа да се наслаждавам! Благодаря на екипа си, семейството си и на всичките ми фенове, които ми дават пълната си подкрепа. Вамос!" - гласи споделеното от 22-кратния "мейджър" шампион послание. За Рафа сега предстои ден почивка, преди в четвъртък да се завърне обратно на корта за мача си от осминафиналите срещу домакинския представител Джейсън Кублер.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Rafa Nadal (@rafaelnadal)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал след победата: Това не беше просто поредният мач; щастлив съм, че отново съм тук Мартин Петков
Теми:  
atp | бризбейн | завръщане | интервю | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook