Надал след победата: Всяко завръщане е все по-трудно; глупост е да бъде считан за фаворит

от в 08:06 на 17.04.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал се завърна победоносно на корта. 12-кратният шампион в Барселона потегли с експресна победа над Фабио Коболи с 6:2 6:2 и определено може да бъде доволен от себе си, имайки предвид, че не беше играл официален мач на клей от 2 години насам. Впоследствие Матадора не скри радостта си от това най-вече отново да бъде на корта, но остава реалист и признава, че старите му успехи не значат нищо към този момент:

"Опитвал съм се и съм го правил толкова много пъти в кариерата си. Всеки път обаче става все по-трудно да се завърна, защото остарявам и трябва да го приема. Преминавам през много тежки моменти. Същевременно значи изключително много за мен, когато мога да бъда в Тура за няколко дни, да тренирам с момчетата и да се състезавам с тях. Все още изпитвам достатъчно голяма наслада, за да продължавам напред.

Спомням си всеки един труден момент и знам какво ми е коствало да бъда отново на тенис корта, така че оценявам този момент, още повече на този етап от моята кариера. Беше невероятно да се състезавам пред пълни трибуни у дома и се насладих максимално на тази възможност. Сега не сме в позиция да анализираме чак толкова много елементите от тактическо естествено.

За съжаление, има твърде много неща, за които трябва да мисля, докато достигна до тактиката. Опитвам да се адаптирам и да се състезавам с наличните ми към този етап сили" - призна 22-кратният "мейджър" носител.

Накрая Надал коментира думите на Стефанос Циципас, който изказа мнение, че Краля на клея е способен да достигне до финала в Барселона и си остава един от големите фаворити в турнира:

"Предполагам, че има голяма доза уважение към постиженията ми в този турнир, но вече не съм фаворит. Това е глупост и дори той го знае. Всички знаят, че вече не съм сред претендентите за титлата. Просто имам история, която тежи сериозно на моите съперници. Да, може да се каже, че бях фаворит за спечелването на първия си мач, но това няма да бъде така срещу Де Минор.

Тези неща обаче не ме притесняват. Те са интересни за вас, защото ви дават възможност да пишете. За мен е един страхотен тест, изправяйки се срещу топ тенисист и предстои да видим как ще отговоря на предизвикателството" - сподели Рафа в последната си пресконференция.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал след победата: Всяко завръщане е все по-трудно; глупост е да бъде считан за фаворит Калоян Соколов
Теми:  
atp | барселона | интервюта | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook