Надал след титлата в Барселона: Щастлив съм, но мога да играя и още по-добре

от в 13:50 на 26.04.2021
Калоян Соколов

Рафаел Надал и Стефанос Циципас проведоха една истинска гладиаторска схватка през вчерашния ден, която продължи над 3 часа и половина, а в крайна сметка Матадора отрази мачбол и се наложи над своя опонент, за да грабне 12-тата си титла в Барселона. Самият 20-кратен шампион от Шлема обаче е на мнение, че има още място за подобрение в неговото представяне, но все пак изрази огромното си задоволство от успеха:

"Поздравявам Стефанос за невероятната битка. Той показва невероятна страст на корта и е много млад, така че тепърва ще става по-добър във всяко едно направление, защото има таланта и мотивацията да стори. Определено в неговите очи виждам кандидат за всяка една голяма титла.

Самата победа е много важна за мен и самочувствието ми. Показвах все по-високо ниво с всеки изминал мач през седмицата и днес отново съумях да повиша с една идея своето равнище. Въпреки това не бях перфектен, като определено смятам, че играта ми на клей не е достигнала връхната си точка и се надявам този триумф да ми помогне, за да покажа най-добрия си тенис през следващите два турнира преди Ролан Гарос.

Нямах възможност да участвам в много подобни двубои през последните месеци и подобни предизвикателства спомагат за навлизането ми в оптимална физическа форма. Сега вече се чувствам далеч по-готов за подобни тежки сблъсъци и работя усилено вкъщи, защото трябва да бъда готов при подобен тип трудности - завърши Рафа.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал след титлата в Барселона: Щастлив съм, но мога да играя и още по-добре Калоян Соколов
Теми:  
atp | барселона | интервю | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook