Надал след загубата: Бях готов за повече, но направих всичко възможно и съм в мир със себе си

от в 08:13 на 28.05.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал не остави равнодушен нито един фен на тениса през вчерашния ден, като изигра страхотен мач срещу тенисиста в може би най-добра моментна форма, а именно Александър Зверев. Рафа имаше шансове във всеки един от трите сета, но сервисът на германеца го измъкна в редица важни моменти и публиката в Париж трябваше да се раздели с най-голямата легенда в историята на турнира. Впоследствие Рафа даде емоционална пресконференция, в която сподели усещането си от вероятно последното си участие на състезанието във френската столица и сподели какви са плановете му за бъдещето към момента.

"Бях готов за повече, но имах много тежък опонент пред себе си - един от най-добрите играчи в света. Той игра много добре, но аз също имах своите шансове, сервирайки за втория сет. Чувството ми е, че не бях чак толкова далеч. Показах добро ниво на тенис. Ако това е последното ми участие в Париж, то съм в мир със себе си, защото направих абсолютно всичко възможно, за да участвам. Няма място на света, което обичам повече от това, а публиката се отнесе с мен по начин, който никога няма да забравя до края на живота си. Опитах всичко и не съжалявам, че взех решението да участвам.

Не знам какво предстои оттук насетне. Със сигурност ще се завърна за Олимпиадата в Париж и тогава вече ще обмисля сериозно бъдещето си в спорта, вземайки под внимание своето физически състояние и всичко останало. Има много голяма вероятност да изиграх последната си среща на Ролан Гарос, но засега не искам да го признавам пред себе си и тая надежда да не бъде така.

Новата ми движеща сила е да пътувам заедно със сина си и моята съпруга. Искам да си дам истински шанс да направя завръщане, тъй като това беше първата седмица, в която наистина играх без ограничения и мисля, че нещата изглеждаха далеч по-добре. Аз се забавлявам и близките ми се забавляват. Обичам да играя тенис и да тренирам. Дайте ми два месеца и ще разберете какво предстои за мен оттук насетне, но със сигурност ще продължа за известно време, ако усетя, че съм отново конкурентен.

В даден момент си мислех, че никога повече няма да бъда на тенис корта. Имах много тежки моменти, но се чувствам много щастлив от факта, че изиграх четири турнира. Тялото ми е истинска джунгла през последните 2 години и бях в непрекъсната борба с него. Събуждах се сутрин и се чувствах сякаш съм бул ухапан от тигър или змия. Главната ми цел сега е Олимпиадата. Към момента изглежда трудно да направя транзиция към тревната настилка и не мисля, че ще е най-разумното решение, като се има предвид всичко, което ми се случи. Ще трябва да анализирам нещата, но не мисля, че ще е особено умно, ако играя на Уимбълдън" - разкри 14-кратният шампион.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Надал след загубата: Бях готов за повече, но направих всичко възможно и съм в мир със себе си Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | Пресконференции | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook