Надал след загубата от Зверев: Беше тежка седмица за мен, направих крачка назад

от в 20:00 на 07.05.2021
Мирела Николова

През днешния ден станахме свидетели на най-голямата изненада на Мастърса в Мадрид тази година, а именно отстраняването на Рафаел Надал от Александър Зверев. Макар срещата да стартира отлично за Краля на клея, той допусна спад в представянето си, повлиян от изключително солидната игра на Саша, който записа най-голямата си победа през настоящия сезон. 

След края на двубоя Рафа определи днешното поражение като "крачка назад" след триумфа си в Барселона и разкри амбициите си да вдигне трофея в Рим през следващата седмица.

"Аз бях този, който контролираше събитията на корта през първите шест гейма", каза Надал. "Когато сервирах при 4:2, изиграх катастрофален гейм, който бе последван от още един слаб такъв. Ако това ти се случи в двубой срещу един от най-елитните състезатели в света, е трудно да се справиш по-нататък."

"Въпреки че го превъзхождах в игрово отношение в откриващата част, загубих с 4:6. Трудно ми е да разбера подобно стечение на обстоятелствата, още повече че често аз съм този, който печели сетове дори когато играя на по-ниско ниво от съперника си."

"Направих редица непредизвикани грешки, които се оказаха пагубни, защото идваха в най-неподходящото време. В решителните моменти правех всичко погрешно. Сервирайки за 3:5, допуснах няколко неточности, след което при 3:4 пропуснах форхенд по правата на точка за пробив."

"Оценявам настоящата седмица като тежка, тъй като в момента се изкачвам по стълба, а днес направих крачка назад. Тъжен съм от поражението, защото това е пропусната възможност. Гледам напред към Рим, където ще опитам да спечеля трофея преди Ролан Гарос", завърши Матадора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал след загубата от Зверев: Беше тежка седмица за мен, направих крачка назад Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | интервю | мадрид | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook