Надал: Спрете да задавате въпроси за Алкарас всеки път и да го сравнявате с мен

от в 16:47 на 12.05.2022
Мирела Николова

Карлос Алкарас върви уверено по стъпките на своя идол Рафаел Надал и сравненията между двамата не спират. 19-годишният испанец вече изравни постиженията на Матадора, които се отнасят до възраст, на която пробиват в топ 10, като също така подобри редица рекорди на именития си сънародник, включително и този за най-млад играч, завоювал титла на Мастърс надпревара.

През миналата седмица тийнейджърът сътвори истински фурор на Мастърс турнира в Мадрид, превръщайки се в първия тенисист в историята, който успява да победи последователно Рафаел Надал и Новак Джокович на червено. Така той стана център на медийното влияние и неговото развитие е една от основните теми през последните дни, но според Рафа това може да окаже сериозно негативно влияние върху Карлитос.

"Спрете да задавате въпроси за Алкарас всеки път. Единственото, което можем да направим, е да се насладим на кариерата на невероятен играч като Карлос. Сигурен съм, че ще бъде по-добре, ако спрете да го сравнявате с мен. Ако той успее да спечели 25 турнира от Големия шлем, това ще бъде изумително за нашата страна и аз ще се радвам за него, но сега нека го оставим да се забавлява.

Не можем през цялото време да мислим какъв съм бил аз и какъв е той днес. Той е това, което е, и е фантастичен. Вероятно няма да кажа за себе си, че бях фантастичен през 2004 г., но мисля, че също бях доста добър”, завърши рекордьорът по титли от Шлема.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Спрете да задавате въпроси за Алкарас всеки път и да го сравнявате с мен Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | карлос алкарас | любопитно | рафаел надал | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook