Надал срази Де Минор и е в следващия етап

от в 13:01 на 18.01.2019
В
Рафаел Надал подчини младата австралийска звезда Алекс Де Минор с 6:1 6:2 6:4 и продължава напред към осминафиналната фаза.

Мачът започна на изключително високи обороти, а маратонските разигравания в които се вкарваха двамата бяха истинско изпитание за физическата им кондиция. Младият Де Минор за пореден път впечатляваше с демаража си като достигаше немислими топки и в третия гейм достигна до брейкбол. В последвалата размяна удар на Надал бе отсъден в аут, но след намеса на системата "Ястребово око" се оказа, че отсъждането е грешно и след два добри сервиса и с помощта на марковия си форхенд по правата, Надал поведе с 2:1 след цели 25 минути игра.

Това сякаш малко пречупи изключително мотивирания австеалиец, а в добавка на това темпото на игра вече взе да му идва малко нагоре и Рафа започна да налага физическото си предимство постепенно.Следващите четири гейма бяха напълно едностранни и до един отидоха в полза на Надал и започналия толкова обещаващо първи сет в крайна сметка се превърна в рецитал на Матадора.

Втората част започна аналогично на първата с гейм минал през девет равенства. Рафа достигна до брейбол при 30:40, но Алекс отговори с впечатляващ форхенд уинър с отскок , а малко по-късно стигна и до геймбол, но Надал достигна до едно иначе прекрасно пласирано воле и матира местния любимец с минаващ удар по правата.В следващите минути и двамата имаха шансове в гейма, но все пак испанецът проби и от петия път след като вкара агресивен ретур и предизвика грешка от ракетата на Де Минор.

Испанецът продължи да доминира и мина лесно през следващите си две подавания като форхендът му работеше безотказно.При 3:1 Надал показа търпение в точките, а Алекс вече видимо изнервен започна да пресилва ударите си и с двойна грешка сдаде за втори път подаването си.След почивката манакорецът стартира с двойна грешка, но бързо взе нещата в свои ръце и затвори сервис гейма си с ас без да срещне особени затруднения.

В седмия гейм Де Минор показа проблясъци, като влезе вътре в корта и вкара няколко топовни удара за които Рафа нямаше отговор.Сервирайки за сета Надал изостана с 15:30, а грешна преценка от страна на испанеца да избяга от бекхенда си доведе до грешка и брейкшанс пред младокът.Рафа обаче за пореден път бе безгрешен във решителните моменти и спасявайки три възможности за пробив, се добра до спечелването и на втория сет.

Третият за разлика от първите два започна без някакви драматични обостоятеслва, а Надал взе за поредна път подаването на опонента си и макар да мина през 0:30 в следващия гейм, резултатът скоро беше 2:0.

Австралиецът спечели следващото си подаване, показвайки страхотно ускорение на два пъти от обратния си удар и започна все по-често да пуска ръката и да играе агресивен тенис, което му помогна да бъде далеч по-кокурентноспособен в сета и разликата в геймовете се поддържаше до самия край при 5:4, когато Рафа застана на сервис линията, за да си осигури победата.

Всичко изглеждаше безоблачно в началото за Надал и той дръпна с 40:0, но Алекс показа характерната си непримиримост и достигна до равенство.В следващите минути, австралиецът спаси още два мачбола след като пласира свръхзвукови уинъри с над 150 километра в час и в двата случая, ала Рафа не допусна излишно удължаване на срещата и все пак измъкна този толкова напрегнат гейм, а с това и мача.

За Надал предстои двубой срещу Бердих, а 19 годишният му опонент ще се отдаде на заслужена почивка след като изигра огромно количество тенис в последните две седмици.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал срази Де Минор и е в следващия етап В

Коментари





Следвайте ни в Facebook