Надал срещу Зверев? Бурната реакция на гостите по време на тегленето на жребия (видео)

от в 18:49 на 23.05.2024
Калоян Соколов

Сблъсъкът между Александър Зверев и Рафаел Надал категорично е гвоздеят на програмата в тазгодишния първи кръг на Ролан Гарос. Двамата топ тенисисти ще излязат в повторение на полуфиналната си битка от 2022-ра година, когато 3 часа не се оказаха достатъчни дори за изиграването на два сета, а срещата приключи по най-ужасния възможен начин, след като Зверев се строполи при последната точка от 12-ия гейм на втората част и впоследствие напусна корта с помощта на патерици, а тежката травма в глезена го извади от игра до края на сезона.

Сега обаче световният номер четири не само е възстановен напълно от зловещата контузия, а в момента играе също толкова силен тенис на клей и определено е сред фаворитите за титлата на Ролан Гарос. 14-кратният шампион пък никога не може да бъде отписван на турнира, който той превърна в свой втори дом, но към момента Матадора изглежда много далеч от оптималното си равнище на игра и Зверев изглежда като тежък фаворит в предстоящата среща между двамата.

Още отсега пък няма да бъде пресилено, ако кажем, че френската публика вече тръпне в очакване за зрелището, което предстои да се състои на кортове в Париж и това беше потвърдено с днешните реакции по време на тегленето на жребия. Церемонията се състоя в хотел L'Orangerie и протече в присъствието на турнирия директор Амели Моресмо, както и президента на тенис федерацията на Франция - Жил Моретон.

Процесът по тегленето на жребия вървеше в пълна тишина, но това изцяло се промени, когато името на Рафаел Надал беше изтеглено от купата и стана ясно, че негов съперник ще е Александър Зверев, като гостите в залата веднага започнаха да въздишат и да обсъждат оживено новината на деня, а срещата между Краля на клея и олимпийския шампион от Токио, вероятно ше бъде още немалко време тема номер едно в света на тениса.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал срещу Зверев? Бурната реакция на гостите по време на тегленето на жребия (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook