Надал стартира участието си в Лондон с рутинна победа над Рубльов

от в 23:18 на 15.11.2020
Марк Хаджижеков

Рафаел Надал и неговият богат опит се оказаха ключа към успеха в мача между „Матадора” и дебютанта в Лондон Андрей Рубльов. Световният номер две успя да се наложи над младия си съперник по рутинен начин след 6:3 6:4, за да се придвижи към първото място в група „Лондон 2020”. Вдругиден Рафа ще се изправи срещу Доминик Тийм в мач, който навярно ще определи един от полуфиналистите на надпреварата. 

Още от началото на срещата бе ясно, че Рубльов е крайно притеснен, като руснакът допускаше множество нетипични за представянето си през този сезон пропуски, които даваха не малко шансове на Надал от ретур. 

Първият сервис на Рубльов също така рядко намираше полето, докато статистиката на Надал по този показател бе стряскаща - до средата на откриващата част Рафа бе вкарал внушителните 93% от първите си сервиси. 

Незадоволителното ниво на Андрей по време на геймовете му на собствен начален удар му костваха пробив, който бе задържан от левичаря до самия край на сета. 

Рафа стартира и втория с аванс от ранен пробив, като до заключителната част на двубоя финалистът от 2013 г. бе пределно уверен по време на подаванията си, за да може в крайна сметка испанецът да се поздрави с лека двусетова победа. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал стартира участието си в Лондон с рутинна победа над Рубльов Марк Хаджижеков
Теми:  
андрей рубльов | лондон | Лондон Мастърс | Обзори | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook