Надал стартира защитата на титлата си на "Ролан Гарос" с успех над беларусин

от в 20:30 на 28.09.2020
Калоян Пламенов

Рафаел Надал започна с победа защитата на титлата си на "Ролан Гарос", след като победи в първия кръг беларусина Егор Герасимов след 6:4, 6:4, 6:2.

Следващият противник на Краля на клея е Макензи МакДоналд от САЩ, който успя да се справи със Стивън Диез в първия си мач от турнира.

В първия сет Матадора стигна до успеха след един единствен пробив, който падна в петия гейм, а интересното е, че Герасимов се справяше доста добре по време на частта и не позволи на Матадора да стигне до точки за пробив в нито едно от подаванията му с изключеное на това при което бе пробит.

Във втория сет Рафа започна доста по-добре и стигна до пробив в третия гейм, който успя да затвърди с лекота.

До края на сета и двамата си спечелиха подаванията и така испанецът удвои преднината си в сетовете.

В третия сет изненадващо Герасимов започна силно и проби още във втория гейм, но Рафа върна пробива гейм по-късно и направи моментален рибрейк.

При 2:2 беларусинът се препъна неприятно и се наложи намесата на медицинския екип, но нямаше нищо сериозно и той успя да продължи.

Рафа се възползва от ситуацията и в петия гейм проби, а след това достигна до още един пробив и в седмия гейм. При 5:2 Матадора не сгреши при собственото си подаване и в крайна сметка грабна победата.


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно
Оцени тази статия:
Надал стартира защитата на титлата си на "Ролан Гарос" с успех над беларусин Калоян Пламенов
Теми:  
егор герасимов | открито първенство на франция | рафаел надал | ролан гарос

Коментари

Следвайте ни в Facebook