Надал: Талантът не се крие в това колко силно удряш топката; важно е да мислиш

от в 22:03 на 21.07.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал винаги е впечатлявал с неизчерпаемата си енергия на корта и умението да се влага във всяка една точка от двубоите си. Испанецът е определено е от хората, които вярват в здравата работа, а не разчитат на природните си дадености. Матадора неведнъж е казвал, че дори към момента се старае да добавя нови неща в играта си, за да остане конкурентен и на 36-годишна възраст. Наскоро Рафа даде интервю, в което беше помолен да даде своята дефиниция на понятието "талант" в тениса, а ето какво отговори бившият номер едно:

"Талантът не се крие в умението да играеш красив тенис или да удряш топката много здраво. Можеш да притежаваш способността да придаваш огромно скорост на отиграванията си, да разполагаш с отличен слайс, както и да не допускаш почти никакви грешки от основната линия, но всичко опира до способността да печелиш мачове.

Виждал съм много тенисисти, които притежават всички технически качества да бъдат сред най-добрите, само че не са знаели какви решения да вземат във важните моменти и по какъв начин да надиграят конкретния съперник. Точно тези умения отличават истински специалните тенисисти и физическите данни губят тежест пред тях. Тенисът е мислене в дивжение, а не просто удряне на форхенди и бекхенди" - категоричен е 22-кратният шампион от Шлема.

Източник: Essentiallysports

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Талантът не се крие в това колко силно удряш топката; важно е да мислиш Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook