Надал: Тази победа не променя нищо; бих бил изключително изненадан, ако победя Де Минор

от в 05:23 на 26.04.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал започна участието си в Мадрид с двубой срещу 16-годишния тийнейджър Дарвин Бланш, който направи близ 3 пъти повече непредизвикани грешки, отколкото уинъри и ясно се видя, че все още му е твърде рано да получава "уайлд кард" за турнири от толкова висока категория при мъжете. Рафа общо взето направи една тренировка в състезателни условия, губейки само един гейм за целия мач и самият Матадор много добре знаеше, че не може да се подлъгва за нивото си от този успех и сподели на последвалата си пресконференция, че нищо не се променя с този мач в позицията му около Ролан Гарос и целите му в испанската столица:

"Мисля, че днес играх срещу някого със страхотно бъдеще пред себе си. Той обаче наистина направи твърде много грешки, с което улесни живота ми, докато аз се опитах да бъде солиден и да на поемам прекалено много рискове. Щастлив съм, че продължавам напред и пожелавам на Дарвин най-доброто за в бъдеще. Това беше едночасов мач и по никакъв начин не променя перспективата ми за Ролан Гарос. Няма да взема решение за участието си в Париж през тази седмица. Това ще се случи, след като приключа с представянето си на Мастърса в Рим.

В момента не е толкова важно дали печеля или губя. Кариерата ми няма да се промени с нищо, ако запиша още една или две победи. Не съм в Мадрид с идеята да спечеля титлата и в момента не бих могъл да се надявам на такава развръзка.

Съботният ден крие възможност отново да се тествам срещу един от най-добрите (Алекс Де Минор) и да разбера къде е играта ми в момента. В Барселона изиграх един добър сет срещу него, но всичко приключи, когато го загубих, защото знаех как не мога засега да прекарам повече от два часа на корта. Не съм играл много през последните две години, така че сега основнто е да се адаптирам отново към Тура и да видя дали съм способен да се подобрявам постепенно. Истината е, че бих бил изключително изненадан, ако победя Де Минор" - признава 22-кратния шампион от Шлема.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Тази победа не променя нищо; бих бил изключително изненадан, ако победя Де Минор Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | мадрид | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook