Надал: Това, че с Алкарас ще сме непобедима двойка на Олимпиадата е абсолютна илюзия

от в 10:34 на 25.07.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал и Карлос Алкарас са безспорно тенис двойката, която събира погледите на Олимпиадата в Париж и очакванията към звездния тандем са за златен медал, който ще бъде втори за Рафа в карето на на най-големия спортен форум (общо трети), след като триумфира с Марк Лопес в Рио през 2016-та година. Самият Надал обаче остава здраво стъпил на земята и изтъкна сериозни фактори, чието наличие дори не поставя него и шампиона от Уимбълдън сред най-големите фаворити на Игрите във френската столица.

"Разбирам нездравословното вълнение и илюзия, че сме непобедима двойка, но това далеч не е така и главите ни не са в облаците. Да, считам се за много добър играч на двойки, но нямам никаква практика в последните години, а Карлос изобщо няма опит в карето.

Повечето хора не могат да разберат, че синглите и двойките са до голяма степен напълно различни спортове. Тук ще има обиграни тандеми със сериозни успехи, които са двойка и извън Олимпиадата или в даден период са пътували заедно по турнирите, докато ние с Карлос имаме точно една седмица, за да се подготвим и това е нашата първа надпревара като тандем. Имената ни няма да ни спечелят турнира и сме наясно с това" - признава Матадора.

22-кратният "мейджър" носител също така говори затова защо е избрал да живее в олимпийското село за разлика от повечето големи звезди и разкри какво е значението на Олимпиадата в неговата кариера.

"За мен е страхотна привилегия да бъда на своята последна Олимпиада. Реших да съм с останалите в олимпийското село, за да се върна към корените си и всъщност е много забавно да живея за известно време без обичайните си удобства. До известна степен сме като тийнейджъри на летен лагер и се върнах в младостта си, когато живеех по различни общежития и пътувахме като отбор с другите млади състезатели. Това е едно напомняне откъде сме тръгнали.

Оценявам невероятно много възможността да бъда част от най-голямото спортно събитие в света и истината е, че ме боли много повече за двете пропуснати Олимпиади, отколкото за неучастието ми в дадени турнири от Големия шлем. Златният ми медал на сингъл от Пекин е по-значим за мен от "мейджър" трофеите, защото си част от една голяма общност и имаш чувството, че си постигнал нещо с много по-голяма значимост, което ще зарадва далеч повече хора. Чувството да се завърнеш у дома с медал е неописуемо" - завърши Надал.

Източник: GoTennis.Ru

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Надал: Това, че с Алкарас ще сме непобедима двойка на Олимпиадата е абсолютна илюзия Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | любопитно | париж 2024 | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook