Надал: Това не беше най-добрия ми ден на корта; вероятно няма да се завърна повече тук

от в 20:36 на 21.07.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал може да не спечели своята 93-та титла в ATP Тура, но изживя една прекрасна седмица в Бощад, имайки шанса да се състезава пред своето семейство и да играе първия си финал от 2 години насам, в който отстъпи на Нуно Борхес. Матадора видимо изглеждаше щастлив от постигнатото и поздрави чистосърдечно своя съперник по време на речта си в церемонията по награждаването, която сякаш по-скоро ни показа, че Рафа няма да продължи кариерата си за още дълго след участието си на Олимпиадата в Париж.

"Добър следобед на всички! Искам на първо време да поздравя своя съперник. Нуно, ти игра страхотно през цялата седмица и никой не заслужаваше този трофей повече от теб! Наслади се на момента, защото е много специално да спечелиш първата си титла. Пожелавам ти всичко най-хубаво до края на сезона!

Наслаждавам се на това прекрасно място вече от седмица и половина. Забавлявах се на корта, изиграх някои добри и много дълги мачове. Днес определено не беше най-добрия ми ден на корта, но това се дължи на Нуно, който игра страхотно и направи много трудни нещата за мен.

Към моя отбор и семейство, наистина не мога да ви благодаря достатъчно за всичко. Преминахме през много тежки моменти в последните 2 години. Тези хора са били до мен и в най-трудните ми мигове, опитвайки се да ми помогнат по всевъзможен начин. Благодаря ви, че сте винаги до мен.

Чувствах се привилегирован да играя пред тази невероятна публика. Благодарен съм за подкрепата, която ме накара да се чувствам специален и също така получавах нужната енергия в правилните моменти по време на мачовете. Не знам дали ще се завърна някога тук. Вероятно няма да го направя, но се наслаждавах да играя тук за един последен път. Нямам съмнение в това" - признава тазгодишният подгласник в шведския град.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Надал: Това не беше най-добрия ми ден на корта; вероятно няма да се завърна повече тук Калоян Соколов
Теми:  
atp | бощад | интервюта | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook