Надал: Това ще бъде поредният специален епизод срещу Федерер (видео)

от в 01:34 на 05.06.2019
Мария Петрова

Рафаел Надал се класира за рекордния 12-и полуфинал на Откритото първенство по тенис на Франция, след като преодоля с лекота Кей Нишикори. Испанецът се наложи с 6:1, 6:1, 6:3 и ще играе срещу Роджър Федерер за място на финал в Париж.

Преди битката с Маестрото Надал очаква още един специален двубой между тях. Те не са се срещали от 2017 година и сега ще премерят сили за 39-и път.

"Честно казано най-важното нещо е, че достигнах полуфиналите. Играя добре, много солидно. Спечелих добри мачове срещу трудни съперници и съм доволен. Разбира се да срещна Роджър в полуфиналите е специално. Споделили сме най-важните моменти от нашите кариери заедно на корта. Това ще бъде поредният епизод и съм развълнуван. Ще опитам да се подготвя," заяви Надал.

Както е известно двамата имат пет мача на "Ролан Гарос" и испанецът неизменно ги е печилил като е загубил четири сета в тях. Четири от тях са финали в Париж. Общо на клей Матадора е спечелил 13 от 15 сблъсъка с швейцареца.

"Мачовете срещу него винаги са голямо предизвикателство. Нивото е максимално високо. Играя добре, но срещу него трябва да се представя още по-силно. Надявам се да се случи."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Това ще бъде поредният специален епизод срещу Федерер (видео) Мария Петрова
Теми:  
рафаел надал | роджър федерер | ролан гарос | тенис | тенис бг | тенис бг новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook