Надал: Този път не се считам за фаворит на Ролан Гарос; болката няма да изчезне

от в 11:32 на 21.05.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал започна годината по невероятен начин и изглеждаше непобедим до финала в Индиън Уелс, когато спука ребро и беше принуден да отсъства за над един месец от ATP Тура. Впоследствие проблемите на Матадора продължиха, тъй като неговото тяло отново се предаде пред хроничната му травма в крака и 21-кратният шампион от Шлема едва съумя да доиграе двубоя си срещу Денис Шаповалов на Мастърса в Рим, което повдигна сериозни съмнения около това дали испанецът ще се възстанови на време за Ролан Гарос, а ето какво сподели самият той на вчерашната си пресконференция във френската столица.

За статута си на вечен фаворит в Париж:

- Винаги съм се имал за един от претендентите за титлата, имайки предвид постиженията ми през годините на Ролан Гарос. Сега обаче ни делят само два дни от началото на турнира, а аз изобщо не считам себе си за фаворит. Резултатите ясно показват как не мога да бъда причислен към групата на на най-добрите в хода на клей сезона, но аз винаги съм се абстрахирал от това през кариерата си и няма как да знаеш какво точно ще се случи.

За контузията в крака:

- Болката няма просто да изчезне. Тя обаче има различни нива на сила и въпросът е тя да не бъде толкова силна, че да възпрепятства моето участие. Аз живея с нея, така че далеч не е ново усещане за мен или някакъв вид изненада. Дошъл съм в Париж, за да играя тенис и да постигна възможно най-добър резултат. Ако не вярвах, че имам шансове да го сторя, то изобщо нямаше да бъда тук. В момента тренирам по възможно най-усилен начин и целта ми е да се поставя в позиция, която да ми позволява да се чувствам достатъчно добре на корта и така да заиграя тениса, който ще ми даде добри шансове в надпреварата.

За трудния си жребий:

- Моята част на схемата е наистина трудна, но много неща могат да се случат в състезание от Големия шлем и обстоятелствата се променят бързо. Концентрирам се единствено върху следващата си среща. Единственото ми желание е да покажа достатъчно добра игра в ранните кръгове и другите тенисисти да ме приемат като съперник, когото не биха желали да срещат в хода на турнира.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Този път не се считам за фаворит на Ролан Гарос; болката няма да изчезне Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | Пресконференции | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook