Надал: Трудно ще се върна към най-доброто ниво, но съм готов да умра, за да го постигна

от в 19:53 на 15.11.2022
Мирела Николова

Сезон 2022 бе изпълнен с възходи и падения за Рафаел Надал, който спечели първите два турнира от Големия шлем за годината, превръщайки се в рекордьор по този показател, но във втората половина от сезона контузиите бяха негов непрекъснат спътник и му попречиха да покаже най-добрата си игра. В момента Матадора се намира в серия от четири поредни поражения, като негативната му серия стартира на US Open, след което се пренесе на Мастърса в Париж и продължава на провеждащия се през настоящата седмица Финален Мастърс. 

Днес Рафа инкасира втора загуба от също толкова изиграни мача в Торино и по този начин шансовете му за продължаване напред бяха сведени до минимум. На пресконференцията си след двубоя с Феликс Оже-Алиасим испанецът посочи като причина за неуспехите си през последните месеци своето физическо състояние, но също така заяви категорично, че ще опита да се върне на най-високо ниво, независимо какво ще му струва.

"Това, което се случи днес и като цяло през последните седмици, не е голяма изненада. Това обаче далеч не означава, че не изпитвам разочарование от тези резултати. Последните месеци бяха изключително тежки. Сега просто трябва да приема, че утре започва сезон 2023 за мен. Това е всичко. Единственото, което мога да направя в момента, е да продължа да работя, да продължа да правя нещата, които трябва, за да мога да дам на самия себе си шанс за добри резултати в началото на 2023-а

Имах възможността да изиграя два турнира през последните седмици, което определено е нещо позитивно нещо предвид факта, че за известен период от време не бях способен на това. Не мисля, че съм изгубил умението си да играя тенис или да издържам психически на напрежението. В момента просто трябва да си възвърна позитивните емоции, увереността и силната психическа издръжливост, които са необходими, за да бъда на нивото, на което искам да бъда. Не знам дали ще успея да се върна на най-доброто си ниво, но нямам никакво съмнение, че съм готов да умра, за да го постигна", бе категоричен световният №2.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Трудно ще се върна към най-доброто ниво, но съм готов да умра, за да го постигна Мирела Николова
Теми:  
atp | nitto atp finals turin | интервю | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook