Надал: Тъжно е, че Джокович не е тук; аз също съм пропускал турнири, не е краят на света

от в 06:45 на 27.08.2022
Мирела Николова

Новак Джокович не бе допуснат до участие на тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ, тъй като според здравните разпоредби за влизане на територията на Щатите всички чуждестранни граждани трябва да предоставят сертификат за премината ваксинация, с какъвто сърбинът не разполага. Темата бе коментирана от редица бивши и настоящи играчи, като към тях през днешния ден се присъедини и Рафаел Надал, който ще търси 23-ата си титла от Големия шлем, а ето и какво точно бе изказването на Матадора по казуса с отсъствието на Джокович:

"Още отпреди месеци бяхме наясно, че Новак няма да играе, ако правилата не се променят. Много е тъжно, че той не е тук. Винаги е жалко, когато най-добрите играчи в света не могат да вземат участие в дадена надпревара заради контузия или поради някоя друга причина. Това са лоши новини не само за феновете и за организаторите, но и за нас, играчите, тъй като ние също искаме да имаме възможно най-силната схема. 

От друга страна, ще повторя това, което съм казвал многократно - спортът е по-голям от който и да е тенисист. По време на кариерата си е трябвало да пропусна множество важни надпревари заради контузии. Миналата година не играх тук. Преди две години също. Но въпреки това турнирът продължава, не е краят на света. Тенис ще има и след като аз, Новак и Роджър се откажем. Ще дойдат други шампиони, това е. Без съмнение Новак е един от най-важните играчи през последните 20 години и като цяло в историята на спорта. Съжалявам, че не успя да пътува до Ню Йорк", сподели рекордьорът по титли от Шлема.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Тъжно е, че Джокович не е тук; аз също съм пропускал турнири, не е краят на света Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | us open 2022 | интервю | любопитно | новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook