Надал: Тялото ми е като стара кола и изисква време двигателят да запали

от в 11:27 на 10.05.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал отсъстваше от корта за повече от един месец, след като получи фрактура на реброто по време на финалния му сблъсък срещу Тейлър Фриц в Индиън Уелс. Въпросната травма заплашваше цялостното участие на Рафа в клей сезона, но той отново демонстрира прословутата си борбеност и се завърна за решителните битки на землената настилка. Самият 21-кратен шампион от Шлема сподели как все още се чувства лимитиран в движението си по корта и през миналата седмица допусна едва второто си поражение в рамките на годината, отстъпвайки на Карлос Алкарас в оспорвана четвъртфинална битка от Мастърса в Мадрид.

Сега пък испанецът има възможност да навлезе в оптимален игрови ритъм с участието си в Рим и да опровергае всички скептици, които смятат, че той няма да може да се възстанови навреме за атака на 14-ти трофей от Ролан Гарос. Самият 35-годишен състезател изглежда напълно уверен в силите си да изуми света на тениса за пореден път, ала не скрива и обграждащите го трудности по пътя към тази задача:

"Няма как да се движиш нормално, когато не си пипал ракета през последните близо шест седмици. Тялото ми е като стара кола и отнема известно време да запалиш двигателя отново. Едно е да си на 19 години, а съвсем друго на почти 36. Минал съм през много нещо и просто трябва да възстановя обичайното си движение, за да се почувствам уверен отново в играта си.

Приоритет номер едно за мен е да възвърна скоростта си, която е ключова за практикуването на добър клей тенис. Сигурен, че мога да се справя с тази задача, само че имам нужда от време. Може тази седмица да се окажа много добра за мен, а може и да се превърне в разочарование. Кой знае? Важното е да прогресирам по-малко с всеки изминал ден и да пристигна в Париж, когато вече съм в най-добрата си форма. Нямах възможност да се подготвя оптимално за турнирите на червена настилка, но все още има време пред мен и искам да си дам шанс" - споделя Матадора.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Тялото ми е като стара кола и изисква време двигателят да запали Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | рафаел надал | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook