Надал: Вероятно това е последното ми участие в Барселона; трябва да бъда реалист

от в 18:16 на 15.04.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал потвърди първоначалните си планове да се откаже през настоящата година от прoфисоналния тенис, макар че не обяви точен момент, в който това ще се случи. Матадора се завърна след 12-месечно отсъствие, за да участва на турнира в Бризбейн, но там последва нова травма и оттогава насам легендарният испанец не съумяваше да се завърна на корта.

Положителните новини са свързани с това, че 22-кратният шампион от Шлема ще излезе още утре на корта в Барселона, за да премери сили с италианеца Фабио Коболи, което беше потвърдено от самия Рафа на пресконференция дадена по-рано днес:

"Дойдох тук в последния момент, защото не знаех дали ще мога да играя. Утре със сигурност ще изляза на корта. Последните две години бяха наистина много тежки за мен. Претърпях операция на тазобедрената става, а възстановяването от нея отнема много време. Длъжен съм да слушам сигналите на тялото си и не можах да изпълня програмата, която бях предвидил да следвам през сезона.

Когато не можеш, не можеш. Може да ме боли от това, но реалностите са такива. Сега съм в различен етап от кариерата си и гледам да не съжалявам за пропуснатите турнири, а да приема предстоящото си участие в Барселона като един прекрасен подарък. Смятам, че това е последното ми участие на този турнир и искам да се наслаждавам на всеки един момент. Не съм избрал крайна спирка на кариерата си. Ще играя, докато знам, че си струва. Подготвям се максимално добре и съм готов утре да изляза на корта, но трябва да бъда реалист' - признава 11-кратният шампион в състезанието.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Вероятно това е последното ми участие в Барселона; трябва да бъда реалист Калоян Соколов
Теми:  
atp | барселона | интервюта | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook