Надал влезе в елитна класация с Конърс, Федерер и Лендъл след триумфа в Канада

от в 06:56 на 14.08.2018
Калоян Пламенов

Рафаел Надал стана четвъртият играч в Откритата ера на тениса, който стига до кота 80 титли в мъжкия тенис. Матадора спечели своя 80-и трофей на "Мастърс" турнира в Торонто, след като надви без проблеми гръцкия суперталант Стефанос Циципас на финала.

Това бе неговата 33-а титла от "Мастърс" турнири, която е рекордна (30 има Новак Джокович, а 27 Роджър Федерер). С победата си на финала той стана и четирикратен победител от този турнир. 

Освен 32-годишния испанец след началото на Откритата ера на тениса до този брой титли са достигали само Джими Конърс (109 трофея), Роджър Федерер (98 трофея) и Иван Лендъл със своите 94 трофея.

20-годишният Циципас пък стана най-младият играч, който елиминира четирима представители на топ 10 в даден турнир, след като се справи последователно с Доминик Тийм, Новак Джокович, Александър Зверев и Кевин Андерсън.

Той загуби и втория си финал за сезона, след като игра срещу Рафа Надал и на финала в Барселона, но пък въпреки това успя да дебютира в топ 15 на мъжкия тенис, което е и най-високата му позиция до момента. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал влезе в елитна класация с Конърс, Федерер и Лендъл след триумфа в Канада Калоян Пламенов
Теми:  
джими конърс | иван лендъл | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook