Надал върза "геврек" на Нишикори и е на четвъртфиналите в Барселона!

от в 19:48 на 22.04.2021
Петър Томов

Водачът в схемата на турнира в Барселона Рафаел Надал отново потрепери, но не допусна изненада и записа успех в три сета над Кей Нишикори, за да се класира на четвъртфиналната фаза, където ще се изправи срещу Камерън Нори. Срещата беше изключително динамична, като и двамата имаха своите силни и слаби периоди в нея, но в крайна сметка "Кралят на клея" се наложи с 6:0 2:6 6:2 над бившия №4 в света за 2 часа и 20 минути на централния корт. 

Срещата започна по превъзходен начин за Рафа, който бързо успя да наложи своето темпо на корта. Матадорът беше безкомпромисен при трите възможности за пробив, които се откриха пред него в сета. Испанецът затвърди доминацията си в ранните етапи на срещата и на свой сервис, спасявайки двата брейкбола, които се откриха пред Нишикори в първата част и след малко над половин час "геврекът" стана реалност.

Във втория сет първата ракета на Япония напомни за най-добрите си години и бе по-добрият от двамата на клея в Барселона. Нишикори, който спечели надпреварата в каталунската столица през 2014 и 2015 година, достигна до възможност за пробив във всеки един от четирите сервис гейма на Надал и реализирайки два от тях. От своя страна, Рафа не можа да пробие подаването на Кей нито веднъж в тази част и по този начин срещата навлезе в решителен трети сет.

В него, Нишикори достигна до 3 поредни брейкбола в откриващия гейм. Надал за пореден път показа борбения си характер, записвайки 5 поредни точки, с които се измъкна от тази неприятна ситуация. Нишикори отново изпусна възможност да пробие сервиса на 11-кратния шампион в Барселона, а в последвалия сервис гейм попадна в огледална на първия гейм ситуация. Кралят на клея не чака втора покана и успя да пробие сервиса на японеца, след който поведе с 4:1. До края не последваха никакви изненади и след още един пробив, реализиран в последния гейм в срещата, първата ракета на Испания се поздрави с крайния успех. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал върза "геврек" на Нишикори и е на четвъртфиналите в Барселона! Петър Томов
Теми:  
барселона | камерън нори | кей нишикори | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook