Надал за 28-минутния тайбрек: Това беше лудост; знаех колко важен бе успехът в него

от в 17:51 на 23.01.2022
Мирела Николова

Днес Рафаел Надал за пореден път показа какъв невероятен борчески дух притежава, след като триумфира в един от най-дългите тайбреци в историята на тениса, продължил цели 28 минути. Испанецът надделя в него с 16:14 точки, за да спечели откриващата част срещу Адриан Манарино в днешния си осминафинал в Мелбърн, а оттам насетне бе повече от категоричен, отпускайки само четири гейма на опонента си.

В интервюто пред Евроспорт след края на двубоя си Матадора коментира този титаничен тайбрек, където сподели, че е бил наясно с важността на този дълъг гейм за развитието на мача впоследствие:

"Губя представа за времето, докато играя, тъй като, когато съм на корта, се опитвам просто да се фокусирам върху следващата точка, но в този тайбрек имаше от всичко по малко. Всичко случило се там беше лудост. Без съмнение изкарах късмет с няколко удара, дори с последния, с който спечелих сета. Мисля, че изиграх няколко фантастични точки, с които спасих сетболи и успях да се върна в битката. Началният ми удар не бе на най-доброто ниво в края на тайбрека и поради това пропуснах някои от шансовете си да затворя сета на собствен сервис. 

В крайна сметка успях да оцелея в тази първа част, след което, разбира се, беше трудно за него да преодолее разочарованието. От психическа гледна точка винаги е тежко да се събереш отново, след като си загубил сет като този. Знаех колко важно беше спечелването му", разказа 20-кратният шампион от Шлема.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал за 28-минутния тайбрек: Това беше лудост; знаех колко важен бе успехът в него Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | интервю | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook