Надал за липсата на титла през 2019: Това е по-нормално от предните сезони

от в 02:43 на 14.05.2019
Георги Христов

През 2018 година Рафаел Надал завърши сезона с пет титли и закръгли сметката си на общо 80 трофея в кариерата. Настоящата кампания обаче не се развива по оптимален начин за него. Той все още няма трофей и в момента се намира в серия от четири поредни загуби в полуфинали - в Индиън Уелс, Монте Карло, Барселона и Мадрид. В този период той има само една топ 20 победа.

От своя страна Надал започна отлично годината като достигна до финала на Australian Open, но отстъпи на Новак Джокович.

В тази връзка Матадора отчете, че е поставил много високи стандарти през годините и случилото се в последните няколко месеца, по-скоро е близо до нормалното.

"Тенисът е игра на победи и загуби. Спечелих много мачове през годините на тази настилка. Сега това не е така. Много съм близо, но така и не успявам," заяви Рафа след поражението си от Стефанос Циципас в Мадрид.

"Просто трябва да приемеш случващото се и да отчетеш, че това е нещо нормално. Но, приемайки случилото се, не значи че няма да се постарая да го променя. През целия си живот съм гледал на победите по нормален начин и третирам загубите по същия," анализира Рафа.

"Това, което виждаме в момента, е по-скоро естествено, отколкото това, което се случваше в последните 14 години. Мисля, че пред мен има още време в тениса. Ще мога да спечеля тези турнири и за в бъдеще, ако не успея тази година. Важно е да бъда здрав, за да се изявявам на високо ниво," коментира Надал, който има титла на клей в последните 15 години и е най-успешният състезател на тази настилка в историята. Сега той се стреми към титлата в Рим и да вземе рекордна 12-а корона от "Ролан Гарос".

"Иска ми се да приема загубата по естествен начин и ще видим какво ще се случи. Няма да правя драми и да премислям твърде много нещата," отчете още Надал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал за липсата на титла през 2019: Това е по-нормално от предните сезони Георги Христов
Теми:  
мадрид | рафаел надал | рим | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в мадрид | тенис турнир в рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook