Надал за мача с Григор: Трябва да намираш решения във всяка ситуация (видео)

от в 21:20 на 18.04.2019
Георги Христов

За трети път Рафаел Надал спря Григор Димитров на АТР Мастърс 1000 в Монте Карло. Световният №2 се наложи с 6:4, 6:1 и в четвъртфиналите очаква Гуидо Пея(№35).

"Чувствам се добре.Това е една много важна победа за мен и то срещу много талантлив и опасен съперник. Мисля, че първият сет беше на много високо ниво като тенис. Във втория сет се получиха повече грешки, а в края и вятърът стана по-силен. Вятърът е и за двама ни, разбира се, но винаги има значение. Случват се такива работи при игра на открито - трябва да си готов за всякакви обстоятелства. Нужно е да се адаптираш и да намериш точните решения," анализира Надал по повод днешния успех.

Той бе попитан и дали смята, че и двамата са играли на максимума на възможностите си. "Не знам. Това е всекидневна работа. Не мога да кажа, че съм бил на 80%, а Григор на 70%. Сметките не се правят така - мога да говоря за себе си, а не за другите."

По този начин Надал вече има 70 победи от 74 мача в Княжеството. Единственото състезание, където той има повече победи е "Ролан Гарос" - 86 успеха от 88 двубоя.

"Щастлив от показаната игра. В първите два кръга надиграх двама добри състезатели. Винаги срещите след травма са трудни. Това е добро начало за мен на сезона на клей," допълни още Матадора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал за мача с Григор: Трябва да намираш решения във всяка ситуация (видео) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | монте карло | рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис бг новини | тенис турнир в монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook