Надал: За Мадрид е чест да бъде домакин на събитие като Mutua Madrid Open

от в 20:20 на 17.09.2021
Диана Андреева

Mutua Madrid Open е един от най-обичаните Мастърс турнири в ATP календара. Испанската надпревара е любима както на феновете, така и на самите състезатели, а може би най-големият й почитател е 8-кратният шампион на надпреварата Рафаел Надал. По-рано през деня бе обявено, че столицата на Испания ще продължи да бъде домакин на събитието поне още осем сезона и само броени часове след съобщаването на новината 20-кратният победител от Големия шлем Надал даде кратко интервю пред медиите, за да изкаже радостта си. Ето какво точно сподели Матадора:

"Мисля, че сме привилегировани с това, че в столицата ни се състои този турнир. Има множество градове по света, които са готови да предложат много пари, за да приемат такова събитие и затова трябва да го ценим, да полагаме усилия за съхраняването му и да бъдем удовлетворени.

Приносът на местните власти е от решаващо значение, когато стане дума за организирането на турнир от подобен ранг. Общината положи огромни усилия това да се случи, но икономическата възвращаемост ще е много по-голяма, а и такава надпревара е чудесна реклама за града. Трябва да благодарим на властите в Мадрид за оказаната подкрепа и и да се надяваме, че ще успеем да запазим събитиито, тъй като то буди възхищение по цял свят." - завърши Надал. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: За Мадрид е чест да бъде домакин на събитие като Mutua Madrid Open Диана Андреева
Теми:  
рафаел надал | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook