Надал: Купа" Дейвис" не е мой собствен бенефис; възможно е изобщо да не изляза на корта

от в 09:12 на 23.10.2024
Елеонора Александрова

Рафаел Надал обяви оттеглянето си от професионалния тенис преди близо две седмици, а новината се превърна в основна не само в света на тениса, но и изобщо в спорта, като Матадора сподели, че Купа Дейвис ще е последното състезание в легендарната му кариера, но изглежда, че далеч не е сигурно дали ще видим Матадора да играе в Малага, имайки предвид моментната му форма и страхотните резултати, които показнва шампиона от Антверп - Роберто Баутиста Агут.

"Ще бъда ли готов за Купа Дейвис? Емоционално, да, това е сигурно. Физически и кондиционно все още не знам - имам още месец пред себе си. Ще се опитам да вляза в оптимална форма, за да помогна на отбора ми да спечели. Ако аз се чувствам готов и капитанът смята, че мога да съм от полза, то би би чудесно, но това са мачове за страната ми, а не мой собствен бенефис, така че не се знае дали изобщо ще се появя на корта.

Никога не бих си позволил да заема нечие чуждо място, когато знам, че другият човек е по-силен от мен в момента и нямам шансове за победа. Видяхте какво направих на Laver Cup. Самият аз първи ще се отдръпна ако знам, че не съм готов играя на най-високо ниво, но засега планирам да се вложа максимално в тренировките и да са се опитам да помогна на отбора.

Взех решението да се оттегля от тениса преди няколко седмици. В интерес на истината ми отне известно време, докато го обмисля, но след Олимпиадата имах няколко седмици да осъзная някои неща и да си отговоря на някои въпроси, които ми позволиха да разбера, че това е правилното решение." - завърши Надал.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Надал: Купа" Дейвис" не е мой собствен бенефис; възможно е изобщо да не изляза на корта Елеонора Александрова
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook