Надал за последствията от играта на хард: Тъжно ми е като гледам бивши тенисисти

от в 14:53 на 18.03.2019
Мария Петрова

Световният №2 Рафаел Надал пропусна полуфиналите на АТР Мастърс 1000 в Индиън Уелс заради травма, а сега няма да участва и на следващия топ турнир в Маями. Според него многото турнири на твърди кортове се отразяват сериозно на здравето на тенисистите.

"На твърди кортове има много повече мачове отколкото на останалите настилки. Но ако говоря негативно за това покритие, ще изглежда сякаш се оплаквам, тъй като сега имам проблеми. Обичам мачовете на хард, но тялото ми не го приема толкова добре.

"Много пъти съм говорил затова преди - ако погледнем другите спортове, трудно ще намерим някой, който се провежда на толкова агресивна за тялото на спортистите настилка. Не го казвам, тъй като имам лична полза да има повече състезания на клей. В никакъв случай. Знам, че нищо няма да се промени, но смятам за нужно да започне да се играе на по-щадящи настилки за телата на състезателите.

"И не ме безпокои толкова кариерата, но животът след тениса. Когато приключиш с играта си на 32,35 или 38. Не е лесно. Да, сега играчите имат по-продължителни кариери. Но това, че тенисистите играят доста след 30, не е показателно. По-скоро е важно да се вземе предвид колко играчи претърпяват операции на бедрата, имат проблеми с колената и други. Говоря не за ситуацията сега, а за в бъдеще.

"Какъв начин на живот ще водим на 45 години? Перспективата не изглежда приятна. Когато наблюдавам някои бивши играчи, ми става тъжно," заяви Надал.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал за последствията от играта на хард: Тъжно ми е като гледам бивши тенисисти Мария Петрова
Теми:  
рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook