Надал: За пръв път нямам физически лимити; мога да победя всеки и сега остава да го покажа

от в 16:18 на 25.05.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал проведе своята пресконференция преди началото на участието си в Ролан Гарос, което ще бъде дадено със суперсблъсък срещу Александър Зверев, а феновете на Матадора определено могат да извлекат позитиви от чутото, тъй като 14-кратният шампион звучи по-уверен спрямо изявленията си от предходните турнири и това определено е чудесна отправна точка, която да му послужи за един силен и продължителен рейд във френската столица.

"Има голяма възможност това да е последният ми Ролан Гарос, но няма да ви кажа, че това е така със сигурност, защото не мога да предвидя бъдещото и трябва да видя как ще се чувствам през следващите месеци, когато вече ще мога да ви дам отговор на този въпрос. Просто не ми се иска да затварям напълно вратата, тъй като обичам този спорт и е прекрасно да пътувам заедно със семейството си. Надявам се да ме разберете и да ми дадете още малко време.

Преминах през много тежка контузия и през последните две години почти непрекъснато страдах, но свга вече се чувствам по-добре и определено тенисът ми е на по-високо ниво спрямо преди няколко седмици. Най-радващото е, че за пръв път не усещам лимитираност в движението си по корта, откакто се завърнах в игра. Чувствам се много конкурентен в тренировките и знам, че мога да победя всеки, но засега не съм съумял да го пренесе на корта в тренировъчните мачове.

Няма какво да говорим за жребия. Очаквах такава рекация, когато разбрах, че ще играя срещу Саша. Тази година съм непоставен и това е част от професията.

Това място е магично за мен. Ако в сърцето си нямах никаква надежда, че мога отново да имам успех тук и да създам нови красиви спомени, то нямаше да бъда пред вас сега. Все още имам мотивацията и тая една малка надежда, че наистина мога да се представя добре тук. Мога само да благодаря за цялата любов, която получих от другите играчи, организаторите и цялата тенис, както и спортна общественост. Горд съм, че ще оставя положително наследство на Ролан Гарос, ако това се окаже последното ми участие" - сподели 22-кратният "мейджър" носител пред медиите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: За пръв път нямам физически лимити; мога да победя всеки и сега остава да го покажа Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | пресконфереции | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook