Надал за предстоящото си завръщане в игра: Ще ми бъде наистина трудно

от в 22:00 на 16.12.2021
Владислав Риждов

Рафаел Надал беше за последно на корта в състезателен двубой през месец авуст, преди контузия в стъпалото да го принуди да сложи край на сезона си. Сега Рафа се завръща обратно в игра в демонстративната надпревара Mubadala World Tennis Championship, където ще се изправи срещу Анди Мъри на полуфиналите. Преди завръщането си на корта, испанецът говори за състоянието си, както и за предстоящата кампания 2022:

"Ще ми е супер трудно. Ако нещата вървят добре, ще играя само един турнир преди Австралия и тези два мача тук, така че броят на часовете на корт на състезателно ниво преди такъв тежък и взискателен турнир като Аустрелиън Оупън няма да бъдат много, но основното нещо винаги е същото – да бъда здрав." Надал също така коментира и възможността Новак Джокович да задмине него и Роджър Федерер по брой титли от шлема:

"Аз съм извън Тура през последните пет, шест месеца. Разбирам, че в момента този разговор е актуален, особено с Новак, който играе почти всяка седмица. Роджър и аз бяхме контузени за толкова дълъг период от време. Разбира се, ние сме равни, но шансовете за Новак са много по-големи, отколкото за нас" - завърши Матадора.

Източник: Essentially Sport


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Надал за предстоящото си завръщане в игра: Ще ми бъде наистина трудно Владислав Риждов
Теми:  
australian open | mubadala world tennis championship | новак джокович | открито първенство на австралия | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook