Надал за решението на Уимбълдън: Ще видим какви мерки ще предприемем срещу това

от в 00:21 на 02.05.2022
Мирела Николова

Наскоро Уимбълдън взе решение да забрани участието на всички руски и беларуски състезатели в тазгодишното издание на турнира заради офанзивата на Русия в Украйна и продължаващите вече над два месеца военни действия. Мнозина тенисисти, сред които и Новак Джокович, вече се обявиха против подобна санкция към своите колеги, а вчера към тях се присъедини и рекордьорът по "мейджър" титли Рафаел Надал. На пресконференцията си преди началото на Мастърса в Мадрид испанецът бе попитан относно позицията си по въпроса с решението на All England Club, а отговорът му бе, че е категорично против наложената забрана.

"Не е честно спрямо колегите ми от Русия. Не е тяхна вината за случващото се в момента. Като техен колега, какво мога да кажа? Жал ми е за тях. Иска ми се това да не беше така. Нека видим какво ще се случи през следващите седмици и да преценим дали ние, като тенисисти, трябва да вземем мерки. Има нещо неправилно.

Когато правителството нареди нещо, трябва да спазвате правилата. В този случай обаче правителството издаде препоръка и от Уимбълдън решиха да бъде наложена най-строгата санкция, без всъщност да са принудени да го правят. Знаем, че турнирите от Големия шлем не са под егидата на ATP, но носят най-много точки и са най-важните. Трябва да играем на тези надпревари. Така че ще трябва да видим какви мерки ще предприемем, защото без съмнение е изключително нечестно спрямо тях", завърши Рафа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал за решението на Уимбълдън: Ще видим какви мерки ще предприемем срещу това Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | мадрид | рафаел надал | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook