Надал за съперничеството си с Федерер: Никога не ми е било приоритет да бъда най-великият

от в 09:50 на 27.01.2021
Мирела Николова

За последните 15 години светът е свидетел на едно от най-големите съперничества, съществували някога в историята не само на тениса, но и на спорта изобщо. Рафаел Надал и Роджър Федерер неслучайно са определяни от мнозина специалисти като най-великите тенисисти, хващали някога ракета, а техните сблъсъци на голямата сцена са повече от легендарни. Дълги години Маестрото изглеждаше недосегаем на върха със своите 20 титли от Големия шлем, но през 2020 г. испанецът успя да изравни рекорда му, като несъмнено ще се опита да стане едноличен лидер по този показател.

Въпреки това обаче в скорошно интервю за CNN Матадора заяви, че рекордите никога не са били приоритет номер едно за него:

"Просто се опитвам да давам най-доброто от себе си и да се подобрявам с всеки изминал ден. Това е всичко. Аз съм състезател и като такъв, рекордите имат значение за мен, разбира се, но никога не съм бил обсебен от идеята да бъда най-великият за всички времена."

Относно съперничеството си с Федерер Рафа добави: "Съревнованието ни с Роджър е доста продължително, имайки предвид, че началото му беше през вече далечната 2005 г. Много съм горд и щастлив, че съм част от този наистина феноменален период от нашия спорт."

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал за съперничеството си с Федерер: Никога не ми е било приоритет да бъда най-великият Мирела Николова
Теми:  
atp | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook