Надал за травмата: Ще бъда търпелив и се надявам да се възстановя съвсем скоро

от в 21:37 на 22.03.2022
Диана Андреева

Рафаел Надал не бе усещал вкуса на загубата до преди началото на Мастърс турнира в Индиън Уелс. Манакорецът се намираше в серия от 20 последователни подеби преди заключителния двубой на BNP Paribas Open и едва малцина дръзнеха да си помислят, че трофеят в пустинята няма да отиде в ръцете на Рафа. Контузия обаче попречи на световния номер три да разгърне играта си във финалния мач и той отстъпи в последователни сетове на Тейлър Фриц, а дискомфортът се оказа далеч по-сериозна травма от предполагаемата преумора. 

През днешния ден Надал сподели в своя Twitter акаунт, че контузия в областта на ребрата ще го принуди да отсъства от корта в продължение на четири до шест седмици. Испанецът не конкретизира кога планира да се завърне обратно в игра, като ето какви бяха точните му думи: 

"Здравейте! След като се прибрах обратно в Испания, се подложих на изследвания, защото по време на финалния мач в Индиън Уелс усещах дискомфорт. Беше установено, че имам фактура в ребрата, заради която ще отсъствам в продължение на 4-6 седмици. 

Чувствах се отлично на корта и съм разочарован, че травма ще ограничи изявите ми в идните седмици, но винаги съм притежавал борбен дух. Ще бъда търпелив към себе си и ще направя всичко по силите си, за да се възстановя възможно най-скоро. Благодаря ви за подкрепата" - завърши Надал.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Надал за травмата: Ще бъда търпелив и се надявам да се възстановя съвсем скоро Диана Андреева
Теми:  
atp | надал | рафаел надал | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook