Надал за триумфа в Рим и предстоящия Ролан Гарос: Има върху какво да работя

от в 15:44 на 17.05.2021
Диана Андреева

Рафаел Надал бе подложен на редица изпитания и разочарования преди да вдигне първа титла за сезон 2021. Успехът на Матадора дойде на любимата му настилка в Тура - клей, като в спор за трофея той надви не друг, ами водачът на световната ранглиста - Новак Джокович. След триумфа Рафа коментира представянето си в Рим през тази седмица, както и очакванията си към предстоящия турнир от Големия шлем - Ролан Гарос.

„Невероятно е отново да бъда шампион в Рим.", каза Надал след победата. "Наистина исках да стана шампион за десети път тук. Това бе един от първите големи трофеи, които спечелих в началото на кариерата си. След като достигнах до до успех на Ролан Гарос, на Монте Карло и на Барселона по 10 пъти, имах огромно желание да го направя и в Рим. Тази надпревара е много важна за мен.

Преминах през сериозни изпитания през последната седмица. Позитивни моменти, чудесни моменти, моменти на късмет и моменти на страдание. В крайна сметка обаче вярвам, че се представих  добре през цялата седмица. Много съм щастлив, тъй като тази титла означава много за мен. Това беше чудесен момент да спечеля толкова важен трофей.

Смятам, че форхендът ми се подобрява непрекъснато през последните няколко седмици. Чувствам се все по-уверен, когато ми се налага да атакувам по този начин. Това е нещо много позитивно за мен, особено при играта на клей. Също така смятам, че сервисът ми се подобри значително. В Рим прекарах доста време на корта и в момента се чувствам изморен, но и много удовлетворен.

В подобни мачове има и такива мигове. Когато играеш срещу най-добрите в света е съвсем нормално да имаш проблеми в определен момент. Мисля, че играх малко по-добре от Новак в края на първия сет, както и в началото на втория. След това обаче не успях да се възползвам от шансовете си и играх ужасно. Знаех, че трябва да си върна ритъма, който имах в началото на мача, и смятам, че в третия сет играх дори по-добре, отколкото в първия. Вярно е, че той имаше възможности за пробив, но такива неща се случват. В онзи момент той сервираше срещу вятъра, както беше при мен във втория сет. Това винаги затруднява много играчите. Да загубиш подаването си в такава ситуация не е нещо необичайно. В същото време обаче трябва да останеш спокоен и да знаеш, че сле смяната на полетата опонентът ти ще има същите проблеми. Точно това се случи. Когато времето е ветровито, винаги имаш възходи и падения по време на мача.

Париж е много специално място за мен. Всички знаят, че това е може би най-важното място за кариерата ми. Сега обаче имам нужда да си отида вкъщи и да си почина. През последната седмица играх доста, така че сега ще си почина няколко дни и след това ще подновя тренировки. Мисля, че има някои неща в играта ми, които бих могъл да подобря преди Ролан Гарос. Нужно е да продължавам да се усъвършенствам, защото колкото повече се подобрява играта ти, толкова повече увереност придобиваш. Знам какво трябва да подобря през следващите седмици и ще работя в тази насока“, завърши 20-кратният шампион от Големия шлем.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал за триумфа в Рим и предстоящия Ролан Гарос: Има върху какво да работя Диана Андреева
Теми:  
надал | рафаел надал | рим 2021 | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook