Надал записа шести успех над Федерер на Ролан Гарос и се класира на 12-тия си финал!

от в 16:28 на 07.06.2019
В
Рафаел Надал не спира да измуява, като днес ,,Матадора" записа своя шести успех над Роджър Федерер на Ролан Гарос, а по този начин се класира и на 12-тия си финал на клея в Париж. Макар и условията да бяха изключително тежки за игра поради силния вятър, испанецът успя да надделее в три сета след 6:3 6:4 6:2, като на финала той ще очаква един измежду Новак Джокович и Доминик Тийм.

Мачът започна с труден сервис гейм за Надал, който след бляскав ретур от бекхенд по късия диагонал на Федерер изостана с 30:40. Все пак тогава Рафа се позова на левичарския си сервис, като началният му удар в крайна сметка го измъкна от неприятностите му. В тези моменти вятърът ставаше нетърпим, а условията - все по-тежки за игра.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1136956183162642435

Впоследствие бе ред на Федерер да спасява сервис гейма си, като швейцарецът изостана с 15:40. ,,Маестрото" отрази тези брейкболи, но последва и трети такъв, като този път грешка от бекхенда на третия поставен означаваше и пробив.



Тогава последва и първият гейм в сметката на швейцареца благодарение на два аса, както и зашеметяващ форхенд уинър, като Федерер след това изигра впечатляващ гейм на ретур - шампионът от 2009-та накъсваше ритъма на съперника си с разнообразна игра, карайки го да греши, а в крайна сметка съумя и да върне пробива.



Нов драматичен гейм се появи на хоризонта, като Надал постоянно поставяше опонента си под напрежение при посрещане, като ,,Матадора" достигна до общо шест възможности за пробив. Първите пет бяха отразени от швейцареца след безпогрешни комбинации от сервис и печеливш форхенд, но в крайна сметка Надал най-накрая си взе своето, а скоро поведе и с 5:2.



Испанецът не след дълго бе принуден да сервира за успеха в сета, като последва нов коварен сервис гейм, но в крайна сметка след нечовешки уинър от бекхенд по късия диагонал ,,Матадора" се пребори за този тежък първи сет.

https://twitter.com/doublefault28/status/1136966359202652160

Федерер откри втората част с рутинен сервис гейм, като след това швейцарецът се отчете с няколко впечатляващи изпълнения от защита, преди да съумее да пробие съперника си. Последва трудно подаване за затвърждаване на брейка, като третият в света изостана с 15:40, но два поредни безответни сервиса го спасиха от тази ситуация. Все пак последва трети брейкбол, като тогава Рафа за пореден път сътвори няколко брилянтни хрумки от защитна позиция, а след поразяващ минаващ удар от форхенд брейкът бе върнат.

https://twitter.com/Eurosport_UK/status/1136971228659535872

При 4:3 в полза на Федерер Надал спечели качествен сервис гейм, за да изравни резултата, а тъкмо когато изглеждаше, че швейцарецът ще се доближи на гейм от спечелване на сета, повеждайки с 40:0, 11-кратният шампион в Париж се мобилизира и изведнъж спря да греши, като по този начин той ,,открадна" гейма на своя съперник. Последва съвсем безпроблемно затвърждаване на пробива, като по този начин Рафа се доближи на сет от класиране на финал.

https://twitter.com/Eurosport_UK/status/1136978541780832256

Третият сет започна с нов сложен сервис гейм за Федерер, който отрази брейкбол, преди да поведе. Скоропостижно Надал изравни, като при 1:1 швейцарецът записа серия от недопустими пропуски, а Рафа не му прости, нанасяйки ранен пробив.

https://twitter.com/doublefault28/status/1136983472139055106

В курса на двубоя майорканецът все повече се ,,развихряше", като той очароваше публиката с уникалния си демараж и спиращи дъха изпълнения, а от другата страна на корта третият поставен започваше все повече да се чуди какво точно да направи, за да противодейства на ,,Краля на клея", което може би бе закономерно с оглед на пропуснатите шансове по-рано от страна на Федерер.



Скоро Надал проби наново, а след затвърждаването на брейка той поведе и с 5:1. Все пак Федерер сервира успешно за оставане в срещата, печелейки втория си гейм в третата част, но това бе всичко, което швейцарецът постигна в този сет, а след ново категорично подаване в полза на Рафа 12-тият финал на Ролан Гарос бе факт!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал записа шести успех над Федерер на Ролан Гарос и се класира на 12-тия си финал! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook