Надал започна с трисетов успех над Милман и запази перфектния си баланс в първи кръг

от в 04:28 на 28.08.2019
В


Рафаел Надал стартира с трисетова победа над американеца Джон Милман в последователни сетове. Испанецът беше както винаги много уверен от дъното на корта и съвсем заслужен след 6:3 6:2 6:2, за да може да срещне Танаси Кокинакис във втори кръг на US Open 2019, а това ще бъде втори мач между двамата, като Рафа води с 1:0 В двубоите по между им.



Испанецът беше страшно активен от дъното на корта днес и лишавайки играта си от излизания на мрежата, спокойно контролираше срещата. Също така стараейки се да движи съперника си по дължината на корта и завършвайки с мощни много често форхенди, бавно и методично контролираше срещата. Испанецът показа развитие в играта си, в хода на двубоя, и намалявайки непредизвиканите грешки сериозно в хода на всеки от трите сета ставаше все по-добър и сякаш набираше инеркция.

Джон от своя страна блесна с няколко страхотни изпълнения, включително страхотен минаващ по късия диагонал от форхенд, ала силите му бяха едва до там и въпреки че често се задържаше в разиграванията от основната линия, то той така и не можеше да реализира нищо повече от няколко по-добри удара.



До голяма степен обаче везните в срещата бяха наклонени и от един ключов фактор в играта на Рафа в последно време, а именно началният му удар. Испанецът показа сериозен арсенал от разнообразни начални удари, както и серии от мощни такива. Това оръжие обаче спаси Рафа и от ней-сериозните проблеми в срещата, защото във втората част при 5:2 и два пробива преднина, Надал изостана с 15:40 след няколко грешки, ала оттам дори не давайки шанс на Милман да влезе в разиграване, Матадорът спокойно затвори сета за 2:0.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал започна с трисетов успех над Милман и запази перфектния си баланс в първи кръг В

Коментари





Следвайте ни в Facebook