Надал: Заслужавах да си ударя така носа за това, че играх толкова зле; може да е счупен

от в 14:25 на 02.09.2022
Мирела Николова

Според мнозина Рафаел Надал е основният фаворит за спечелването на тазгодишното Открито първенство на САЩ и в случай че успее да си тръгне от Ню Йорк като победител, то той би увеличил преднината си пред Новак Джокович в класацията за най-голям брой титли от Шлема. В първите си два мача обаче 22-кратният "мейджър" шампион не показа най-доброто си ниво, като му се наложи да играе по четири сета срещу Ринки Хиджиката и Фабио Фонини. 

След снощния си успех над италианеца Матадора бе изключително самокритичен и не скри неудовлетворението си от демонстрираната игра въпреки победата. Освен това манакорецът показа и чувство за хумор, след като се пошегува с момента, когато по време на четвъртия сет, когато в опит да достигне до топката Надал удари ракетата си в земята, а тя рикошира и го удари в носа.  

"Без да преувеличавам, беше силен удар и в началото толкова силно ме заболя, че си помислих, че съм си счупил носа. Болката беше жестока и не знаех къде се намирам. Все още не съм сигурен дали става въпрос за счупване, но имам чувството, че носът ми става все по-голям. В известен смисъл мисля, че заслужавах да ми се случи подобно нещо заради това, че играх толкова зле. Не, шегувам се. Такива неща се случват понякога", разказа испанецът.

"В продължение на час и половина сякаш не бях на корта. Това беше един от най-лошите ми стартове в живота, но все пак е част от играта. В такива случаи трябва да останеш спокоен и да приемеш ситуацията. Във втората част имах късмета, че Фабио започна да прави някои грешки и успях да спечеля сета. Впоследствие нещата си дойдоха по местата. Като цяло обаче не беше добър мач за мен", каза още Рафа по отношение на представянето си в срещата.

Източник: Sportskeeda

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Заслужавах да си ударя така носа за това, че играх толкова зле; може да е счупен Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | интервю | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook