Надал: Заслужих си победата

от в 17:00 на 17.03.2016
Tennis.bg

Рафаел Надал трябваше да спасява мачбол при победата си над Александър Зверев с 6:7, 6:0, 7:5 на турнира в Индиън Уелс. В решителния трети сет германецът водеше с 5:2, но допусна да загуби пет поредни гейма, а с това и мача.

"Много щастлив съм от победата. Борих се през целия мач. В първия сет имах добра възможност, но я пропуснах с форхенд в аут. Тази част можеше да се развие другояче, ако бях реализирал този форхенд. След това обаче изиграх изключителен втори сет.

"В третия сет той бе много агресивен в началото, а аз позагубих ритъм. Това е чудесна победа над страхотен съперник с отличен сервис. Допусна някои двойни грешки, но това е нормално при тази скорост на началния му удар. Най-щастлив съм от характера, който показах на корта и се борих до последно.

"Съжалявам за него. В същото време мисля, че заслужих победата след няколко загуби, при които имах добри шансове също. Сега успях да намеря правилните решения в трудните моменти. Имам нужда от още мачове, за да натрупам увереност. Искам да съм готов за следващия мач и се надявам да бъда възстановен, за да съм максимално уверен," заяви Надал.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Надал: Заслужих си победата Tennis.bg
Теми:  
индиън уелс | рафаел надал | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook