Надал: Живея с тази контузия; болката е силна и не знам какво ще се случи

от в 02:59 на 13.05.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал се завърна през миналата седмица за надпреварата в Мадрид, след като отсъстваше над един месец от ATP Тура, тъй като получи фрактура на реброто по време на загубения от него финал в Индиън Уелс. Матадора достигна до четвъртфиналите в испанската столица, а впоследствие замина за участие на турнира в Рим и тази вечер изглеждаше впечатляващо в началния етап на сблъсъка си срещу Денис Шаповалов. Тогава обаче 21-кратният шампион от Шлема отново беше застигнат от хроничната си травма в областта на крака, която дори заплашваше да сложи край на неговата кариера през миналия сезон и в крайна сметка манакорецът напусна корта с поражение и много съмнения за предстоящото му оттук насетне в професионален план, като ето какво точно сподели Надал:

Изглеждаше, че си контузен. Какво ще се случи с плановете ти за участие на Ролан Гарос?

- Не съм контузен. Аз съм играч, който живее с контузия. Това не е нещо ново. То просто е част от мен. Дневната ми рутина е изключително трудна в момента. Аз обаче не спирам да се опитвам, въпреки че ситуацията е тежка за приемане. Може да бъде наистина изнервящо как не мога да тренирам по нормален начин с дни наред. Днес болката се засили в средата на втория сет, след което беше невъзможно за мен да бъда конкурентен в това си състояние. Същевременно бих искал да поздравя Денис и не желая да отнемам нищо от заслугите му. Той заслужаваше тази победа, като се има предвид по какъв драматичен начин загуби предходните ни два двубоя, така че днешният ден е за него.

Кога точно идва тази болка? При някакъв определен вид движение ли?

- Тя не идва, защото присъства през цялото време. Понякога е по-силна, а друг път по-слаба. Днес беше истинска лудост. Ще ми се да си говорим за други неща и най-вече за тенис, но обстоятелствата са такива. Не знам какво ще се случи в следващата седмица. Нещата наистина се развиват много трудно за мен, тъй като годината започна отлично, само че тогава се появи проблема с реброто, докато сега отново започнах да изпитвам болки в крака. Важно е да се движиш добре, за да се състезаваш на най-високото ниво, а аз не мога да го направя. Оттам насетне всичко става далеч по-сложно. Тежко ми е, защото днес усетих как вече играя далеч по-добре. Проведох чудесна загрявка и започнах отлично мача. Тъжно е, имайки предвид всички тези позитиви, които просто веднага изчезват с оглед на случило се в края. Време е да приема ситуацията и да се боря. Не знам дали трябва да си почивам или да продължа да тренирам, ала все още имам цел пред себе си и ще продължа да мечтая за нейното осъществяване.

Какво можеш да направиш, за да се подготвиш максимално добре за Ролан Гарос?

- Най-важното е да нямам болки, за да мога да тренирам. Негативното е, че днес въобще не можех да играя. Може би всичко това ще отшуми след 2 дни. Истината е, че ще бъда с моя лекар по време на Ролан Гарос, което понякога е полезно и имам възможност да правя различни видове процедури с него. Неприятно е да отпадна от Мастърса в Рим, тъй като обичам много тази надпревара и изпитвам тъга. Трябва обаче винаги да оценяваш позитивите. Ще се постарая да го направя и да продължа напред, колкото и да е трудно понякога да го сторя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Живея с тази контузия; болката е силна и не знам какво ще се случи Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | Пресконференции | рафаел надал | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook