Надал загуби сет, но все пак се справи със съпротивата на Сок

от в 09:41 на 05.08.2021
Диана Андреева

Рафаел Надал се завърна успешно на корта след близо два месеца отсъствие. Матадора надделя над Джак Сок в трисетов двубой, завършил 6:2 4:6 7:6(1) и по този начин се класира към втория кръг на Citi Open 2021. Следващото препятствие по пътя на световния номер три е Лойд Харис, с когото до момента не са се срещали, а при евентуален успех Рафа ще намери място в 1/4-финалната фаза. 

Испанецът бе принуден да откаже участие в няколко поредни турнира, заради контузия, но както самият той сподели в интервю по-рано - болката почти е отшумяла. Макар и да се чувства готов отново да се завърне на корта, Рафа далеч не показа най-добрия си тенис през вчерашния ден, докато неговият противник се представи на много високо ниво и напомни зза играта си от най-силните моменти в своята кариера. 

Доминацията на Надал през първите минути беше категорична, като испанецът не оставяше никакви шансове на своя противник и бързо прибави първата част на сметката си. Макар че всички очакваха рутинна победа за Рафа, след убедителното представяне през първия сет, след почивката ситуацията коренно се промени и силите на корта се изравниха. 

Сок успя да възвърне паритета в отделните части и пренесе добрата си игра и в третия сет, където успя рано да си осигури ананс от 3:1. От там нататък обаче Надал пое инициативата в срещата и не позволи на своя противник да атакува от основна линия, поставяйки го в позицията на изоставащ, а това сякаш обезкуражи представителя на домакините и той се предаде. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал загуби сет, но все пак се справи със съпротивата на Сок Диана Андреева
Теми:  
джак сок | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook